Loading...
 Start Page

H ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Η πανέμορφη πόλη των Καλαβρύτων, ιδανική απόδραση για όλες τις εποχές του χρόνου,με κοντινά αξιοθέατα απίστευτης ομορφιάς θα αποτελέσει και για εσάς αυτό που είναι ήδη για χιλιάδες τουρίστες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο: Το ιδανικό μέρος για τις ομορφότερες διακοπές.

Τα ιστορικά Καλάβρυτα, εμπορικό κέντρο της ομώνυμης επαρχίας, απλώνονται νωχελικά στους πρόποδες του Χελμού, σε υψόμετρο 750 μέτρων. Συνδυάζοντας μοναδικά το βουνό και την θάλασσα (οι πιο κοντινές παραλίες βρίσκονται σε απόσταση μόλις 35 χιλιομέτρων) χαρακτηρίζονται ως ένας από τους πιο πολυποίκιλους και ελκυστικούς τόπους προορισμού. Η ιστορία της πόλης είναι μακρά και γεμάτη σημαντικά γεγονότα. Σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη 2.000 περίπου κατοίκων που συνδυάζει την γοργή ανάπτυξη με την διατήρηση της πολιτιστικής της κληρονομιάς Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στην Ελλάδα:

Ο ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Διασχίζει το μαγευτικό φαράγγι του Βουραϊκού και οφείλει το όνομά του στα γρανάζια (δόντια) που από το μέσο της διαδρομής συγκρατούν τον συρμό από την οπισθοχώρηση εξαιτίας της μεγάλης ανηφόρας. Ξεκινά από το Διακοφτό, τερματίζει στα Καλάβρυτα και μέσα σε 23 χιλιόμετρα ξεδιπλώνεται ένα τοπίο ασύλληπτης φυσικής ομορφιάς με δάση, τρεχούμενα νερά, γεφύρια. Αποτελεί ιδανική εκδρομή για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Λειτουργεί από το 1988 στην βορειοδυτική πλευρά του Χελμού (θέση Ξερόκαμπος 14 χλμ. από τα Καλάβρυτα) και αποτελεί πλέον πόλο έλξης για χιλιάδες φίλους των χειμερινών σπορ. Διαθέτει 12 πίστες για όλα τα επίπεδα και απέχει μόλις 203 χλμ. από την Αθήνα.

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ - ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ

Δύο μνημεία ιστορικής σημασίας, τα μοναστήρια αυτά αποτέλεσαν σε δύσκολες στιγμές τους πρωτοστάτες ενόπλων αγώνων και αντίστασης. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ

Μοναδικό στον κόσμο, στο χωριό Καστριά 15 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα, το εν λόγω σπήλαιο ξεχωρίζει για τις κλιμακωτές του λίμνες και τους επιβλητικούς σταλακτίτες. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το φημισμένο πεστροφείο στο χώρο Πλανητέρου.

ΤΟΠΟΣ ΘΥΣΙΑΣ

Στην άκρη της πόλης, στον δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο, ο Τόπος της Θυσίας του 1943 θυμίζει την εκτέλεση όλων των ανδρών της πόλης εκείνη την μαρτυρική μέρα του Δεκέμβρη από τους Γερμανούς κατακτητές.

ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΝΑΣ

Στο κέντρο της πόλης, πρόσφατα αναστηλωμένο, βρίσκεται το ομώνυμο τριώροφο αρχοντικό, του οποίου η ονομασία το συνδέει με την σύντομη περίοδο ανακατάληψης της Αχαΐας από τους Παλαιολόγους. Εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια, έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κάντε την κράτηση σας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τ.: 26920 24500  //  F.: 26920 24505  //  M.: 69720 80291

E-mail: info@archontiko.gr

LIKE US:

Login / Sitemap

© Copyright 2017 - 2022 Αρχοντικό Ζαφειρόπουλου - Καλάβρυτα